Belga, 04/11/2007

(Baas over eigen hoofd!) heeft zondagnamiddag actie gevoerd op de Fashion Show in San Marco Village in Schelle. De leden van BOEH! hebben er een “modeshow met een missie” georganiseerd om duidelijk te maken hoe belangrijk het voor de meeste islamitische vrouwen is om een hoofddoek te dragen. Dat vernam Belga van Laila Ekchouchou van BOEH!.

De aanleiding voor de actie tijdens de Fashion Show is de geplande debatavond maandag in Gent. Zowat alle politieke fracties zullen daarop aanwezig zijn. Een en ander is het gevolg van het aandringen van het Vlaams Belang op een verbod op het dragen van een hoofddoek bij de ambtenaren van de stad Gent. Dat is momenteel gewoon toegelaten. De allochtonengemeenschap van Gent heeft al aangekondigd actie te voeren op de debatavond.

Om de actie extra kracht bij te zetten heeft de organisatie BOEH! zondagnamiddag een actie gehouden. “Een beroepenmodeshow om
duidelijk te maken dat het dragen van een hoofddoek overal moet kunnen, voor iedereen die dat wil”, aldus Laila Ekchouchou. “We willen een signaal geven dat we niet zomaar alles boven ons hoofd willen laten beslissen. We zijn ook enorm geschrokken van de plotse ommezwaai in Gent. We zagen die stad als modelstad, de stad die bewees dat het allemaal kon zonder problemen. Nu willen ze het daar wel invoeren en ga je problemen creëren, waar er geen zijn. Er werken immers al vrouwen met hoofddoek.”

BOEH! is ontstaan nadat in Antwerpen het hoofddoekenverbod is ingevoerd. “Nu zijn ze in Gent ook al de handen in elkaar aan het slaan”, zegt Laila. “We hebben zelf ook al een oproep gedaan om maandagavond in Gent aanwezig te zijn en tijdens de stemming op 26 november.

Belga

Meer over de modeshow van BOEH! lees je hier bij onze campagnes.