De Morgen, 05/11/2007

Schelle – De organisatie BOEH! (Baas over eigen hoofd!) heeft zondagnamiddag actie gevoerd op de Maroc Store Fashion Show, een beurs voor Marokkaanse mode die plaatsvond in San Marco Village in Schelle. De leden van BOEH! presenteerden er een “beroepenmodeshow met een missie”, om duidelijk te maken hoe belangrijk het voor vele islamitische vrouwen is om een hoofddoek te dragen. Boeh stuurde gisteren gesluierde vrouwen de catwalk op in alle mogelijke uniformen, van politieagente tot verpleegster, maar allemaal met hoofddoek.

“We willen laten zien dat het dragen van een hoofddoek overal moet kunnen”, aldus Laila Ekchouchou van Boeh. Aanleiding voor de actie tijdens de Fashion Show is de discussie in Gent om in navolging van Antwerpen een verbod op hoofddoeken bij het Gentse stadspersoneel in te voeren. Vandaag is een bijzondere samenkomst van de Gentse gemeenteraad gepland waarop zowat alle politieke fracties over de kwestie zullen debatteren. “We zijn enorm geschrokken van de plotse ommezwaai in Gent”, zegt Ekchouchou.

“We zagen die stad als een modelstad die bewees dat het allemaal kon zonder problemen. En nu gaan ze problemen creëren waar er geen zijn. Er werken immers al vrouwen met hoofddoek.”

Els Maes

Meer over de modeshow van BOEH! lees je hier bij onze campagnes.