Aan de vooravond van Internationale Dag van Feministische Strijd kan je de Antwerpse première meepikken van de inspirerende documentairereeks She, They, Us, gevolgd door een nagesprek gemodereerd door Samira Azabar, BOEH! lid.

In de vierdelige documentairereeks She, They, Us – Zij, Hen, Wij (2023) van Zaïde Bil, Heleen Declercq en Sam Peeters tonen zeven uiteenlopende mensen – van huishoudhulp Mieke Van Hove tot zangeres Charlotte Adigéry – hoe ze omgaan met discriminaties op het vlak van huidskleur, gender en seksualiteit. Vanuit intersectioneel perspectief wil de serie een hoopvol licht laten schijnen op de strijd voor gelijkheid.

Op donderdag 7 maart ben je welkom in de Roma voor de Antwerpse première van de reeks: de vierde aflevering rond het thema strijd wordt getoond naar aanleiding van de Internationale Dag van Feministische Strijd op vrijdag.

Na de vertoning volgt een nagesprek, gemodereerd door Samira Azabar van BOEH! Zij gaat in gesprek met één van de makers, Zaïde Bil, en twee protagonisten: Fatima-Zohra Ait El Maâti, die werkt aan safe(r) spaces voor moslima’s in Brussel en deel uitmaakt van het collectief Imazi.Reine, en Mieke Van Hove, een huishoudhulp en vakbondsafgevaardigde die zich inzet voor betere verloning en werkomstandigheden voor schoonmaakpersoneel.

Praktisch