Voor het grootste gedeelte van de geschiedenis van het dominante feminisme, draaide de strijd voornamelijk om één type vrouw: de witte, heteroseksuele, cis-gender vrouw uit de (hoge) middenklasse. Inmiddels is dat voor een groot deel veranderd. Dankzij het intersectioneel denken erkennen veel feministische bewegingen de meerlagigheid van onze identiteit.

Maar de dekoloniale kritieken die overal opduiken wekken nieuwe vragen op: waarom denken we nog altijd in binaire tegenstellingen? Hoe transformeren we onze blik naar één die niet imperialistisch en eurocentrisch is? Hoe kunnen we vanuit onze verschillende identiteiten elkaars strijden versterken? En vooral: hoe pakken we dit aan in Vlaanderen en Nederland?

Al deze vragen en meer brachten deBuren, een Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat in hartje Brussel, tot het organiseren van een evenement op 2 april 2019 rond de centrale vraag: hoe dekoloniseren we de vrouwenbeweging?

Met sprekers als Fatma Arikoglu (ella vzw), For All Queens!, auteur en journalist Sabrine Ingabire, slampoet Susu Aliy en Sarah El Massaoudi (BOEH!) belooft het een boeiende avond te worden vol statements, slam en debat. Na elke interventie gaat Emma-Lee Amponsah (Black speaks Back & UGent) met de sprekers in gesprek. Wees welgekomen!


Tickets: 5 euro basisprijs | 3 euro reductieprijs  -26/65+/werkzoekenden.

                                            © Jonathan Ramael