Hoe kunnen we samen de strijd tegen onrechtvaardigheid aangaan?

Verschillende bewegingen werken hard om racisme, seksisme, homofobie en sociaal-economische uitsluiting de wereld uit te helpen. Hoe kunnen die verschillende bewegingen elkaar steunen en de institutionele structuren die enkel de geprivilegieerden ten goede komen ontmantelen?

In deze editie van Pride Of Color zal moderator Abbie Boutkabout in gesprek gaan met schrijver Wim Peumans over zijn nieuw boek Habibi, over het lief en leed van LHBT moslims, waarvoor hij samenwerkte met Merhaba. Ze zullen het daarnaast ook hebben over het belang van witte, heteroseksuele en/of cisgender medestanders in de strijd tegen holebi- en transfobie.

Na de boekpresentatie vervoegen nog meer experten het gesprek: Samira Azabar, socioloog en medeoprichter van BOEH!, imam Ludovic-Mohamed Zahed van het CALEM Instituut en Mala, artiest & mensenrechtenactivist gaan mee in gesprek over het belang van intersectionaliteit in de gezamenlijke strijd tegen eender welke vorm van discriminatie en geweld. Vee Lourenco zorgt voor muzikale intermezzo’s doorheen de avond.

Het gesprek wordt gevoerd in het Engels en vindt plaats in de Zomerfabriek op zaterdag 10 juli 2021 om 19u. Toegang is gratis dus wees er zeker bij!