Spreken Is Goud en We Built This nodigen je uit voor een speciale iftar in De Roma op woensdag 4 april. Verwacht je niet zomaar aan een maaltijd in verbondenheid, maar aan een heuse viering van dialoog met als centrale thema’s: migratie, verzet en islam.

Sprekers van dienst zijn onder meer politicoloog, postdoctoraal onderzoeker en BOEH! lid Samira Azabar, de Somalisch-Gentse ecofeminist, auteur en community builder Philsan Osman, de Gentse rapper Fatih De Vos en de auteur en jeugd- en vormingswerker Moussa Don Pandzou.

Samen reflecteren we op de verschillende facetten van migratie, delen we verhalen van moed en doorzettingsvermogen, en verkennen we de diverse ervaringen van mensen die hun thuisland verlaten hebben. We onderzoeken de rol van verzet in verschillende gemeenschappen en culturen en laten ons inspireren door de verhalen van mensen die zich hebben verzet tegen onderdrukking, onrechtvaardigheid en discriminatie. Tot slot vieren we de diversiteit die de islamitische gemeenschap rijk is, en delen we de schoonheid van haar tradities en waarden. Islam is immers meer dan alleen een religie; het is een levenswijze gebaseerd op principes van liefde, compassie en rechtvaardigheid.

Praktisch

  • De mensen van Chams bereiden de maaltijd voor: harira soep met chbekia, eieren en dadels, een zelf samen te stellen (halal en veggie) poké bowl, en cheesecake met fruit en muntthee als dessert.
  • De deuren openen om 18u30. Het programma start om 19u en het vasten wordt verbroken om 20u20.
  • Tickets kosten €8 en zijn beschikbaar via de website van De Roma.