Zaterdag 13 april verwelkomt De Roma Het Groot Verzet, een coalitie van middenveldorganisaties, vakbonden en de cultuursector, op initiatief van burgerbeweging Hart boven Hard.

Het Groot Verzet staat voor samen de samenleving maken, voor samenwerken aan een toekomst waarin zorg voor iedere mens en voor de natuur centraal staat. De samenleving heeft namelijk nood aan meer solidariteit en rechtvaardigheid. Kom zaterdag 13 april dus naar De Roma voor een avond vol inspirerende voorbeelden van verzet en verbinding. 

Gastvrouw voor deze avond is de geëngageerde woordkunstenares Hind Eljadid. Verwacht je aan een strijdbaar en hoopvol evenement met bijdragen van Marijke Persoone (auteur van Wiens Belang? EPO, 2024) en Lieveke Norga (algemeen secretaris ACV Puls), en gesprekken met Jihad Van Puymbroeck (co-voorzitter Hand in Hand tegen Racisme), Bruno Verlaeckt (voorzitter Algemene Centrale ABVV Antwerpen Waasland), Patrick Narosimpa (JES Antwerpen) en Ike Teuling (Code Rood). Niemand minder dan onze eigenste Samira Azabar leidt de gesprekken in goede banen.

De komische, maar daarom niet minder kritische, noot wordt verzorgd door choreograaf en acteur Joffrey Anane met De Tafel van Frank. Frank Goossens is een personage uit zijn webserie Afro Belg, die de hedendaagse conflicten rond racisme en discriminatie op een humoristische manier kadert. Deze rechtsgetinte host praat steeds zijn mond voorbij. Frank verwelkomt niemand minder dan de veelzijdige artiesten Ish Ait Hamou en Junior Akwety als gasten in zijn talkshow. En ook Hind Eldjadid schuift voor de gelegendheid mee aan tafel.

Praktisch