Op woensdag 23 februari organiseert Lilith, de nieuwe intersectioneel feministische studentenclub in Antwerpen, een panelgesprek bij wijze van openingsevenement. Samira Azabar van BOEH! was één van de inspirerende sprekers. Aan het standje van BOEH! in de inkomshal konden studenten een praatje met ons slaan en merchandise kopen om ons financieel te steunen.

Oorspronkelijk bestond het panel uit Samira Azabar, Philsan Osman, Michiki Lii, Henk De Smaele en Romy Schlimbach. Marijne Van Boeckel, body positivity activist en bestuurslid van Lilith verantwoordelijk voor public relations, zou het gesprek in goede banen leiden. Door een last minute wijziging kon Romy echter niet aanwezig zijn en nam Marijne haar plaats in als panellid. Elisa Pairon, evenzeer bestuurslid van Lilith, nam daarom de moderatie over. De sprekers hadden het over de betekenis en praktijk van intersectionaliteit in de feministische beweging van vandaag, over discriminatie en representatie, over de noodzaak aan solidaire strijd tegen iedere vorm van discriminatie, uitsluiting en geweld.

  • Samira Azabar is socioloog, onderzoek en docent in politieke wetenschappen aan de UAntwerpen.
  • Philsan Osman is auteur, activist, community builder en student Afrikaanse talen en Culturen aan de UGent. Ze is actief bij Blach History Month Belgium en het online feministische magazine Spijker Magazine. Daarnaast schreef ze mee aan het essay Voor wie willen we zorgen? Ecofeminisme als inspiratiebron (EPO, 2021).
  • Michiko Lii is model en multidisciplinair artiest, queer visibility activist en educator in inclusief activisme en intersectionalisme. Hen is zelf ook agender, panromantic en aseksueel. Daarnaast studeert Michiko Kunst en cultuurbemiddeling aan KDG.
  • Henk De Smaele is doctor in de geschiedenis (KULeuven) enis sinds 2004 docent aan de UAntwerpen, waar hij zich toelegt op vakken met betrekking tot hedendaagse culturele en politieke geschiedenis. Zijn eigen onderzoek focust op de hedendaagse geschiedenis van gender en seksualiteit. Zonet verscheen de bundel Male Bonds in Nineteenth-Century Art’ (Leuven University Press, 2021) waaraan hij meeewerkte. Henk is verbonden aan Power in History: Centrum voor Politieke Geschiedenis en co-voorzitter van het Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis (Brussel).
  • Marijne Van Boeckel is body positivity activist die zich focust op fat acceptance. Daarnaast is Marijne opiniemaker bij Knack Weekend, waar ze schrijft over het leven als dikke vrouw in een samenleving waar dun zijn de norm is, en sinds kort ook bestuurslid van Lilith Collectief, verantwoordelijk voor public relations.