Het BOEH! is één van de vijf genomineerden voor de prestigieuze Carla Atzema Soroptimistprijs, die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan de beste journalistieke bijdragen op eht gebied van vrouwenrechten en de positie van vrouwen en meisjes in Nederlandstalig taalgebied. 

Nu Soroptimist het grote nieuws reeds bekendmaakte, zijn we blij dit nu ook met jullie te kunnen delen. Het BOEH! boek is genomineerd voor de Carla Atzema Soroptimistprijs! Dat is een prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan een publicatie die de positie, rechten en economische zelfstandigheid van vrouwen onder de aandacht brengt in het Nederlandstalig taalgebied.

Applaus dus voor de BOEH! leden Samira Azabar en Ida Dequeecker die dit boek, samen met heel wat medestanders en sympathisanten, schreven. Speciale dank aan Rachida Lamrabet die deskundig en aanmoedigend instond voor de eindredactie van ons boek. Dank ook aan onze uitgever, Uitgeverij EPO, en tot slot dank aan jullie ALLEMAAL voor de steun en deel uit te maken van onze strijd voor het zelfbeschikkingsrecht van meisjes en vrouwen.

De winnaar ontvangt een bedrag van € 25.000, een fiks bedrag dat BOEH! als vrijwilligerscollectief goed kan gebruiken.

Ook wordt er een aanmoedigingsprijs van € 2.500 en een publieksprijs van € 5.000 uitgereikt, aangeboden door stichting Voor Vrouwen Door Vrouwen. Op donderdag 4 april wordt de winnaar bekendgemaakt op de feestelijke prijsuitreiking in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam. Tickets daarvoor zijn beschikbaar aan €25,- per stuk en aan te vragen via mail naar casprijs@soroptimist.nl.

Vanaf 1 maart kunnen jullie voor ons stemmen voor de publieksprijs.

Hou onze website en sociale media kanalen dus in het oog. Meer info volgt! 👀