In het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie organiseert De Roma op donderdag 21 maart een avond rond ons koloniaal verleden en een antiracistische toekomst.

Donderdag 21 maart is het alweer de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. In het kader van die strijd organiseert De Roma in samenwerking met Platform Sta Op Tegen Racisme (voormalig Platform 21 maart) een avond rond antiracisme.

Gastheer van dienst is niemand minder dan Moussa Don Pandzou. Hij leidt de avond in goede banen en onderzoekt samen met het publiek de impact van het koloniale verleden en heden op onze samenleving. Het is een uitnodiging om na te denken over ieders individuele verantwoordelijkheid in de collectieve strijd tegen discriminatie en racisme.

Verwacht je aan een rijkgevulde avond met woordkunst door onder meer de rapper Young B en theatermakers Jennifer Baez Matos en Ayoub Sadik, en boeiende gesprekken met onder meer Khalid El Hatri van Young Fenix en Yasmina Akhandaf van BOEH! De veelzijdige artieste Mahina Ngandu sluit de avond af.

Praktisch

  • Tickets kosten €5 en zijn beschikbaar via de website van De Roma.
  • Deuren openen om 19u15. De avond start om 20u.
  • Er wordt rekening gehouden met de ramadan en iftar. Er worden kleine versnaperingen voorzien.